Suriye Türkmen Dağı Fırın Projesi

Suriye’de Türkmenlerin yaşadığı bölgelerden biri olan Türkmen Dağı ve çevresinde yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de ekmek ihtiyacının karşılanamamasıdır. Bölgeye tarafımızdan un gönderilmektedir. Ancak bu bölgede görülen ekmek ihtiyacını gidermeye yetmemektedir. Ayrıca bölgede ticari amaçla hizmet veren bir fırın bulunmakta olup ekmek fiyatları da oldukça yüksektir. Bölgedeki ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgeye bir fırın yapılması bir zaruret haline gelmiştir. Kürt Dağı ile Türkmen Dağı arasına yapılacak olan bir fırın 50.000 insan için hayati önem arz etmektedir. Fırının yapılması planlanan yerde şuan yapımı sürmekte olan bir yerleşim alanın projesi de mevcuttur. Fırın projesi Türkmen Dağında zalim rejime karşı olan mücadelenin canlılığını sürdürmesi ve etkisini arttırması için ayrıca bölge halkı için planlanan projeler zincirinin önemli bir halkasıdır. Fırının yapımı için gerekli makine ve malzemeler Suriye’den tedarik edilecektir. Makinelerin ve malzemelerin toplam maliyeti 20.000 Dolar’dır. Ayrıca ekmek dağıtımı yapacak bir araç için de 6.000-10.000 Dolara ihtiyaç vardır.