Yaren Yardım Gönüllüleri Derneği yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Yıl boyunca gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yardımları ve çalışmaları ile dikkat çeken YAREN Yardım Gönüllüleri Derneği, özellikle Ramazan ayı içerisinde yapmış oldukları yardımlarla bu yılda ARAKAN KAMPLARI, AFRİKA VE SURİYE'de  iftar sofraları kurulup, kumanya dağıtımları gerçekleştimeye devam ediyor.

Dernek yetkilileri ile görüştüğümüzde ;
"Uzun yıllardır Hatay´ın İskenderun ilçesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Yaren Yardım Gönüllüleri Derneği bir yardım gönüllüleri hareketidir.

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde, başta yaşadığımız bölge olmak üzere, mazlum coğrafyalarda yine iftar sofraları kurularak, gıda dağıtımı gerçekleştirilip, bir yandan da bayramlık kıyafet alınacaktır.
Türkiye, Burkina Faso, Arakan Kampları ve Suriye’de gerçekleştireceğimiz faaliyetler için yardım ve desteklerinizi bekliyoruz" diyerek devam etti.

"YAREN;

Aylık Kumanya,

Su Kuyusu,

Ramazan Kumanyası,

Kurban,

Okul İhtiyaçları,

Yetim Çalışmaları

Çadırkent,

olarak bazı başlıklar altında faaliyet çalışmaları yapmaktadır.

Gönüllüler;

Nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, tabii afet ve savaş gibi sebeplerden dolayı mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç ya da açıkta kalmış zulme uğramış bütün insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın gerekli insani yardımı ulaştırmayı ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli tüm girişimleri yapmayı kendilerine şiar edinmiş, daha yaşanılabilir, barış ve huzur içerisinde adaletin hâkim olduğu bir dünya için insanlığın yararına hayırlı ve güzel işler yapmayı amaçlıyorlar.

İnsanlığın iyiliği için güzel ahlaklı, vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin oluşması için eğitim faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Ayrıca, toplumda kardeşlik, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirerek birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek amacına yönelik çalışma ve etkinliklerde bulunan gönüllüler hareketi olamya devam edecektir.

Derneğimiz; gönüllüler tarafından yapılan yardımları, her kuruşuna, her tanesine kadar ihtiyaç sahiplerine ulaştırma hedefiyle çalışmaktadır." diyerek bu harekete destek vermek isteyen gönüllüler için bilgi paylaşımında bulundular.

Detaylı bilgileri aşağıda belirtilen web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Dünya Medya