Yarender Suriye'de

Yarender Suriye'de
 

SURİYE’YE İNSANI YARDIM GÖTÜRDÜK…

      Yaren Yardım Gönüllüleri Derneği olarak, Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak ve bölge insanının yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek adına , bölgeye  yardım götürdük.

Gıda ve giysi yardımlarımızı gittiğimiz bölgede halka dağıtırken, bir yandan da onlarla sohbet etme imkanı bulduk. Çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanların, kış gelmesi ile sıkıntıları daha da artmış. “ Elektriğin sadece günde bir iki saat verildiği, suyun ise günlerce gelmediği, benzinin çok pahalı olduğu ve her şeyden önemlisi temel gıda maddelerinin, unun, ekmeğin olmadığı bir ortamda nasıl yaşanılabilirse öyle yaşanıyor işte.” Diyerek içinde bulundukları koşulları özetleyen Suriye halkına elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık.

Elbette sıkıntılar sadece bunlarla sınırlı değildi. Arkadaşlarımızla birlikte bölgedeki hastaneyi ziyaret etmek istedik. Hastaneye vardığımızda hastane yöneticisine kendimizi tanıtıp bilgi almak istediğimizi söyledik. Kabul etmesinin ardından ilk olarak: “Şu an hastanede yatan yaralı ve savaş mağduru insan var mı?” diye sorduk.  Yönetici, kimsenin olmadığını söyleyince  çok sevindik ama, şu an hastanenin boş  olmasının  sebebinin, ilaç olmaması, elektriğin olmaması dışında, bir hastanede olması gereken acil yardım malzemelerinin hiçbirinin aylardır olmadığını, hatta basit antibiyotiklerden bile yoksun olduklarını söyleyince çok şaşırdık. 

Yine bir okulu ziyaret ettik. Maalesef sadece taş duvardı.  İçerde hiç öğrenci yoktu ve zaten okuyacak fiziki donanımda kalmamıştı. Kış gününde kırık pencereler, sıralar, masalar…

Görüştüğümüz  Suriyeli  kardeşlerimiz,  yine de umutlarını yitirmediklerini, güzel günlerin geleceğini ve esas bizleri o zaman misafir etmek istediklerini söylediler.  Bizlerde elimizden geldiğince bu söylediklerini  paylaşacağımızı ifade edip ayrıldık.

Son olarak, bölgeye acil olarak un, kahvaltılık malzeme,  battaniye, yatak, kışlık kıyafet lazım olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Yardım severlerin bu konuda oldukça hassas olmaları gerektiğini ifade edelim.